Το βιβλίο «Αληθινές γυναίκες» της Αρετής Χαρτοφύλακα παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το βιβλίο «Αληθινές γυναίκες» της Αρετής Χαρτοφύλακα παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη!

Σε μια βραδιά γεμάτη συναισθήματα αγάπης και αλήθειας, η χαρισματική συγγραφέας Αρετή Χαρτοφύλακα, παρουσίασε στο κοινό της Θεσσαλονίκης, στο ξενοδοχείο Electra Palace, το πρώτο της βιβλίο «Αληθινές Γυναίκες». Στόχος του βιβλίου είναι, να αφυπνίσει τις γυναίκες ώστε να μπορούν να διακρίνουν τις βίαιες συμπεριφορές για να μπορούν άμεσα να απομακρυνθούν από αυτές.

Σε μία κατάμεστη αίθουσα διακεκριμένες γυναίκες της πόλης κατέθεσαν την άποψη τους για το έργο. Ανάμεσά τους η δικηγόρος και εκπρόσωπος της Woman Act Θεσσαλονίκης Καλυψώ Γούλα, η βουλευτής Έλενα Ράπτη, οι  δημοσιογράφοι, Μαίρη Αργυριάδου, Χριστίνα Κανατάκη, Πολυξένη Καραμίχα, Έφη Τσαμπάζη, Ερασμία Τσίπου, η ψυχολόγος Δανάη Κίρλα και η επιχειρηματίας Χριστίνα Καραμίχου. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Σύνθια Σάπικα, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου διάβασαν οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί και δημοσιογράφοι Δέσποινα Αυγερίδου, Μαρία Σαμολαδά και Μαρία Στύλου.

Κατά γενική ομολογία το θέμα της έμφυλης βίας, της ψυχολογικής και σωματικής καταπίεσης, προσέλκυσε το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων γυναικών οι οποίες κατέθεσαν τη δική τους εμπειρία, τους προβληματισμούς και τις απόψεις τους κατά τη διάρκεια της ενδιαφέρουσας συζήτησης που ακολούθησε και όλες συμφώνησαν ότι ήρθε ο καιρός για τις γυναίκες να σπάσουν τη σιωπή τους.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Women Act. Γυναίκες που εργάζονται εντατικά για ένα κοινό όραμα: να ενθαρρύνουν άλλες γυναίκες έτσι ώστε να διεκδικήσουν περισσότερα για τον εαυτό τους. Γιατί το αξίζουν.

Το βιβλίο της Αρετής Χαρτοφύλακα φιλοξενεί τις αληθινές ιστορίες 15 γυναικών που υπέστησαν βία σε διάφορες μορφές, με την ίδια να στέκεται δίπλα σε όποια χρειαστεί έναν σύμμαχο.

Οι «Αληθινές Γυναίκες» αποκτούν φωνή. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ζενίθ και έχει αγαπηθεί από το κοινό δίνοντας ένα μοναδικό, ξεχωριστό μήνυμα ενάντια στην έμφυλη βία.

Λίγα λόγια για την Αρετή Χαρτοφύλακα

Η Αρετή Χαρτοφύλακα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Καλλιτεχνική φύση ασχολείται με τη μουσική, τη ζωγραφική, τη μαγειρική και τη συγγραφή. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον τομέα της διακόσμησης εσωτερικού χώρου, είναι ιδιοκτήτρια της aretiinteriors.com και της «Old town luxury suites». Παράλληλα σπουδάζει ψυχολογία στη σχολή Κοινωνικών ανθρωπιστικών Επιστημών του Aegean College. Το βιβλίο της «Αληθινές γυναίκες» είναι το πρώτο της συγγραφικό έργο και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ζενίθ.

1

Καλυψώ Γούλα (Δικηγόρος – Εκπρόσωπος Women Act), Αρετή Χαρτοφύλακα (Συγγραφέας του βιβλίου «Αληθινές Γυναίκες»), Λήδα Παπαδοπούλου (Σύμβουλος Επικοινωνίας)

2

Ζωή Γιαννοπούλου-Στεφάνου, Λήδα Παπαδοπούλου, Σοφία Γιαννοπούλου-Χατζηνικολάου

3

Λήδα Παπαδοπούλου, Καλυψώ Γούλα, Έλενα Ράπτη, Αθηνά Γιαννοπούλου, Αρετή Χαρτοφύλακα (Συγγραφέας του βιβλίου «Αληθινές Γυναίκες»), Χριστίνα Καραμίχου, Πολυξένη Καραμίχα

4

Γιάννης Βίτσας, Έφη Τσαμπάζη, Πολυξένη Καραμίχα, Μαίρη Αργυριάδου, Γιάννης Χατζηγεωργίου

5

Μπέττυ Αναγνωστοπούλου – Καπανίδου, Τασούλα Ζαφειρούδη – Ιωαννίδη

6

Αρετή Χαρτοφύλακα (Συγγραφέας του βιβλίου «Αληθινές Γυναίκες»), Ιφιγένεια Κουτσουβέλη

7

Αρετή Χαρτοφύλακα(Συγγραφέας του βιβλίου «Αληθινές Γυναίκες»), Γιάννης Βίτσας

8

Αλεξάνδρα Γωγούση, Λίλη Βαφειάδη, Χριστίνα Λυμπεροπούλου

9

Χριστίνα Κανατάκη, Ελένη Αμπατζίδου, Κατερίνα Ζιούτα

10

Βιργινία Παναγιωτοπούλου, Ιωάννα Μυταυτσή, Χαρούλα Χριστοδούλου

11

Ερασμία Τσίπου, Αρετή Χαρτοφύλακα (Συγγραφέας του βιβλίου «Αληθινές Γυναίκες»), Έφη Τσαμπάζη, Γιάννης Βίτσας, Μαίρη Αργυριάδου

12

Σύνθια Σάπικα, Καλυψώ Γούλα, Λήδα Παπαδοπούλου, Αρετή Χαρτοφύλακα (Συγγραφέας του βιβλίου «Αληθινές Γυναίκες»)

13

Χαρούλα Χριστοδούλου, Ερασμία Τσίπου