Έφτασε… η ώρα του Ηφαίστου Λήμνου

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Έφτασε… η ώρα του Ηφαίστου Λήμνου

Ο Ήφαιστος Λήμνου σε μία απλή και σεμνή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Hilton” “αποκαλύφθηκε” στο κοινό παρουσιάζοντας μέσω των δηλώσεων της οικογένειας Μπούμπουρα το όραμά του και το στόχο του για εδραίωση στο ελληνικό μπασκετικό στερέωμα.

Μέσα σε βαρύ κλίμα λόγω των τραγικών ημερών που ζει ο σύγχρονος ελληνισμός, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των φονικών πυρκαγιών στην Αττική.
Αρχικά το λόγο πήρε ο ιδιοκτήτης της ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΕ, κ. Παντελής Μπούμπουρας ο οποίος τόνισε: «Σήμερα τυχαίνει να κάνουμε αυτή την παρουσίαση σε μια από τις πιο τραγικές στιγμές τις σύγχρονης ιστορίας της χώρας. Αρχικά να πω ότι όλη αυτή η προσπάθεια της ενασχόλησής μας με το μπάσκετ ξεκίνησε από τον κ. Φασούλα όταν καλέσαμε τόσο τον ίδιο όσο και τους παλαίμαχους του Ολυμπιακού στην Οδησσό.

Μου είπε ότι μόνο στη Λήμνο δεν παίζουν μπάσκετ και έτσι δημιουργήσαμε πέρυσι στο νησί την ακαδημία μπάσκετ με 200 παιδάκια. Θέλαμε να κάνουμε μία καινοτομία και πιστεύω η απόφασή μας στο να επεκταθεί ο αθλητισμός στην επαρχία ήταν σωστή. Στην Αθήνα είναι όλα, όμως στην επαρχία το χειμώνα υπάρχει θλίψη. Στόχος μας είναι να μάθουν όλοι τη Λήμνο και να δούμε παιδιά από τη Λήμνο στην πρώτη ομάδα και αργότερα και στην Εθνική ομάδα. Όταν θα πάει καλά η ομάδα θα πούμε περισσότερα”.

Για να συνεχίσει λέγοντας: “Το όραμά μας είναι να είμαστε μια σταθερή ομάδα, νοικοκυρεμένη σ’ ένα ακριτικό νησί και να δώσουμε το έναυσμα και στους υπόλοιπους. Όλοι έχουν το πλεονέκτημα των πολλών κατοίκων εμείς έχουμε 20.000 κατοίκους. Οι σχέσεις μας με τους Τούρκους είναι σε ένταση και στόχος μας είναι να δίνουμε τη χαρά στους Λημνιούς που την έχουν ανάγκη. Αποσκοπούμε επίσης στο να κάνουνε και άλλους από την επαρχία να κάνουν κάτι τέτοιο. Να γίνουμε δηλαδή 5-6 τα νησιά που θα αγωνίζονται σε μεγάλες διοργανώσεις. Θέλουμε να κάνουμε τους Λημνιούς να μην αισθάνονται μόνοι».

Ο Δήμαρχος του νησιού από την πλευρά του επισήμανε: «Αρχικά να εκφράσω τη θλίψη και την οδύνη για χαμό των συμπατριωτών μας. Όταν ο Δίας πέταξε τον Ήφαιστο από τον Όλυμπο και έπεσε στη Λήμνο, οι κάτοικο τον αγκάλιασαν και έμεινε. Το λέω γιατί κι εμείς θα αγκαλιάσουμε με όλη μας την δύναμη την ομάδα. Χαιρόμαστε και για το όνομα. Είναι πολύ σημαντικό το ότι η οικογένεια Μπούμπουρα μετέφερε ομάδα Α1 στο νησί μας, σ’ ένα γήπεδο με το όνομα του Νίκου Σαμαρά. Οι εργασίες ολοκληρώνονται και θα είμαστε έτοιμοι. Το πρώτο χειροκρότημα ανήκει στην οικογένεια Μπούμπουρα γι’ αυτό το εγχείρημα που το αγκάλιασε η κοινωνία της Λήμνου. Η πορεία της ομάδας θα κάνει τους Λημνιούς να μυηθούν στο μπάσκετ. Αυτά τα οποία φαντάζουν μακρινά, φαίνεται πως θα τα έχουμε στον τόπο μας και θα αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση με μεγάλη ευγένεια και σεβασμό».

Εν συνεχεία ο Πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, κ. Γαλατσόπουλος, επισήμανε: «Είναι μεγάλη χαρά για τη λίγκα η είσοδος της ομάδας της Λήμνου και του Ηφαίστου αλλά και η είσοδος της οικ. Μπούμπουρα. Αυτό που αλλάζει στο μπάσκετ είναι το ότι πριν από χρόνια ξεκινούσε ένα πρωτάθλημα και λέγανε αυτοί θα σωθούν και αυτοί θα πέσουν. Το νέο θα είναι τόσο ανταγωνιστικό που κανείς δε θα ξέρει ποιος θα σωθεί και ποιος θα πέσει. Το προϊόν να γίνεται καλύτερο και στόχος μας στη συνέχεια είναι να φέρουμε τις οικογένειες στα γήπεδα. Είναι χαρμόσυνο που νέες οικογένειες μπαίνουν στο χώρο του μπάσκετ, οι ομάδες ισχυροποιούνται και πλέον έχουμε περισσότερες ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι υπηρεσίες του ΕΣΑΚΕ είναι στην διάθεση του Ηφαίστου ώστε να είμαστε έτοιμοι στις 6/10 για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα”.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ομάδας, Σπύρος Μπούμπουρας τόνισε: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που είστε όλοι εδώ. Η ομάδα στη Λήμνο ήταν πριν τρεις μήνες ένα όνειρο, όμως περνώντας ο καιρός αυτό έγινε πραγματικότητα. Σπουδαίο γεγονός για νησιά όπως η Λήμνος το να φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις. Στα νησιά δεν έχει επιλογές και όταν τα παιδιά δουν μεγάλους αθλητές, τότε θα αγαπήσουν το μπάσκετ. Αμέσως μόλις δημιουργήσαμε την ακαδημία είχαμε 150 παιδιά. Τώρα με την ανδρική ομάδα θα έχουμε σίγουρα περισσότερα παιδιά. Ευχαριστώ τον ΕΣΑΚΕ, τους ανθρώπους από τον Φάρο Κερατσινίου γιατί από εκεί ήρθαμε στην Α1. Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να πω ότι είναι δύσκολες οι μέρες που ζούμε και δεν πρέπει να ξεχνάμε τους συνανθρώπους μας».

Έπειτα το λόγο πήρε ο κ. Παναγιώτης Φασούλας: «Αρχικά να πω πως αισθάνομαι λύπη, στεναχώρια και οδύνη γι’ αυτό που έχει συμβεί στην χώρα μας. Εδώ δεν είναι πάρτι είναι παρουσίαση. Ευχαριστώ την οικογένεια Μπούμπουρα για την προσπάθεια της να πάει το μπάσκετ σ’ αυτό το σημείο της χώρας. Δεν είναι άλλη ομάδα σε πόλη με 20.000 κατοίκους. Είμαι βέβαιος πως θα αγκαλιάσει ο κόσμος του νησιού την ομάδα και θεωρώ την επιτυχία δεδομένη. Πριν από χρόνια με την κρίση λέγανε πως μόνο οι αιώνιοι και κάποια ομάδα από τη Θεσσαλονίκη θα υπάρχει. Επτά χρόνια μετά παραμένουν ισχυροί Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, όμως το σημαντικό είναι πως έχουν ισχυροποιηθεί οι ομάδες της επαρχίας. Δεν φοβούνται οι Έλληνες να πάνε εκεί και να τα δώσουν όλα. Η οικ. Μπούμπουρα μπορεί να δώσει αξιοπιστία και συνέχεια σ’ αυτό. Με πολύ μεγάλη χαρά πήγαμε στην Οδησσό. Είναι τρομερό αυτό που γίνεται εκεί. Από το πως κρατάει το σπίτι της «Φιλικής Εταιρίας» μέχρι τα πάντα. Δεν μπορούσα να μην τον στηρίξω σε αυτό που θέλησε να κάνει. Καλή επιτυχία και πιστεύω πως η ομάδα της Λήμνου θα πρωταγωνιστεί γιατί όλοι έχουν να κερδίσουν απ’ αυτό».

Ο προπονητής της ομάδας μας ο Σωτήρης Μανωλόπουλος δήλωσε: «Συλλυπητήρια για τα θύματα. Μακάρι να μη γίνει ξανά κάτι τέτοιο. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια Μπούμπουρα που μου δίνει την τιμή να ηγηθώ αυτής της προσπάθειας. Η πρώτη επαφή ήταν τυπική. Μόλις τελείωσε η χρονιά έλεγα πως θα πάω στο εξωτερικό όμως μετά την πρώτη συνάντηση είπα πως θα ψάχνουμε για… συγγενείς Λήμνο καθώς έχω ρίζες από εκεί.Ο τρόπος που μιλάνε για το νησί και η ομάδα που θέλουν να φτιάξουν με τράβηξε και ήθελα πάρα πολύ να έρθω. Είναι μια μεγάλη πρόκληση με δυσκολίες. Φτιάξαμε την ομάδα από την αρχή. Δουλεύουν όλοι σκληρά και γίνεται μεγάλη προσπάθεια. Ευχαριστώ την οικ. Μπούμπουρα που μου επέτρεψε να φέρω αξιόλογους συνεργάτες. Στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Θέλω να δω τον κόσμο της Λήμνου στο γήπεδο».

Τέλος, ο αθλητικός διευθυντής και υπεύθυνος ακαδημιών της ομάδας, Μανώλης Παπαμακάριος είπε: «Εγώ θα συγκρατήσω το ρόλο μου ως υπεύθυνος ακαδημιών. Έχοντας συνεργαστεί με την οικ. Μπούμπουρα για μερικούς μήνες ως αθλητής, είδα την πρόθεση για κάτι καλό στη Λήμνο και δε θα μπορούσα να λείπω. Θα σχεδιάσουμε μια πρότυπη ακαδημία με αξίες, ήθος και σκληρή δουλειά. Δε θέλουμε να βγάλουμε πρωταθλητές αλλά αθλητές με ήθος και αρχές. Εύχομαι βεβαίως η ευχή για Λημνιούς στην Εθνική να γίνει πραγματικότητα και αυτή η προσπάθεια να αγκαλιαστεί».

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση εδώ