Ελληνικός Θρίαμβος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Παίδων – Κορασίδων στην Ιταλία

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ελληνικός Θρίαμβος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Παίδων – Κορασίδων στην Ιταλία

3 ΧΡΥΣΑ – 1 ΑΣΗΜΕΝΙΟ – 2 ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ κατέκτησε η Εθνική Ομάδα Παίδων Κορασίδων της Πυγμαχίας γράφοντας ιστορία με «χρυσά» γράμματα

Η Ελληνική Πυγμαχία υποκλίνεται στους Έλληνες πρωταθλητές – τριες της Ευρώπης που δόξασαν την Ελλάδα τιμώντας τα γαλανόλευκα γάντια τους

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ελληνική Πυγμαχία κερδίζει σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων και Κορασίδων έξι Μετάλλια και 4 πέμπτες θέσεις ανεβάζοντας την Ελλάδα στο υψηλότερο βάθρο της Ευρώπης.

Τρία Χρυσά Μετάλλια, ένα Ασημένιο και δύο Χάλκινα, χάρισαν στην Ελλάδα οι Πρωταθλητές – τριές μας, που αγωνίστηκαν στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων στο Montesilvano, στην Ιταλία από τις 25/9 έως τις 5/10, μετά από συναρπαστικούς αγώνες στα ρινγκ γεμάτους πάθος, δύναμη, και πίστη.

Τον «χορό» των Χρυσών Μεταλλίων άνοιξε η Άννα Μαρία Τριφύλλη νικώντας την Duman Rabia Eylul από την Τουρκία γεμίζοντας τους Έλληνες με συγκίνηση και υπερηφάνεια. Ο Βασίλης Τόπαλος και ο Εμμανουήλ Φωτιάδης έγιναν η Χρυσή «αιτία» να ακουστεί ξανά ο Εθνικός μας Ύμνος στην Ιταλία γράφοντας με Χρυσά γράμματα τα ονόματά τους στο Πανευρωπαϊκό «βιβλίο» της Πυγμαχίας.

Σε έναν εκπληκτικό αγώνα που η Ελληνική Ψυχή της Ελληνίδας πρωταθλήτριάς μας Κουζιλού Παναγιώτας συγκλόνισε τους πάντες, το αποτέλεσμα στην αναμέτρηση με την Τσέχα Jilkova Viktorie μπορεί να ήταν το Ασημένιο Μετάλλιο αλλά στην Παναγιώτα ομολογουμένως άξιζε το Χρυσό!

Η Γεωργοπούλου Μαρία και η Ντασιονάκη Μαριεύα χάρισαν στην χώρα μας 2 Χάλκινα Μετάλλια δείχνοντας πως στην Ελληνική Πυγμαχία τα γαλανόλευκα γάντια όταν ανεβαίνουν στο ρινγκ μονόδρομο έχουν μόνο τη νίκη.

Ο Μπορδιτσόπουλος Θωμάς, ο Σαρηγιαννίδης Κωνσταντίνος, η Γιαννακοπούλου Λαμπρινή και η Κάντζαρη Ιωάννα κατέλαβαν την 5η θέση ανεβάζοντας την χώρα μας ακόμη πιο ψηλά στην τελική κατάταξη.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας βλέπει το έργο της να «καρποφορεί» με σπουδαία αποτελέσματα και δικαιώνεται απόλυτα ο πρόεδρος της ΕΟΠ κ. Χάρης Μαριόλης όταν υποσχέθηκε σε όλους «άνθιση» του αθλήματος και Παγκόσμια καταξίωση των Ελλήνων αθλητών. Μέσα από τους δυναμικούς και ταλαντούχους αθλητές – τριες η Ελληνική Πυγμαχία πρωταγωνιστεί στα διεθνή ρινγκ χάρη στην συστηματική δουλειά, στο πάθος και στην αγωνιστικότητά τους, αποδεικνύοντας μέσα από αυτές τις διακρίσεις ότι το μέλλον του αθλήματος είναι ευοίωνο σε όλα τα επίπεδα.

Τα συγχαρητήρια για τις σπουδαίες διακρίσεις των αθλητών της Εθνικής μας Ομάδας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων εξέφρασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, κ. Χάρης Μαριόλης, δηλώνοντας ιδιαίτερα συγκινημένος: «Κάθε μετάλλιο που κερδίσατε «γράφτηκε» στην καρδιά μας. Σας ευχαριστούμε που γίνατε η αιτία να ακούσουμε τον Εθνικό μας Ύμνο όχι μία αλλά τρεις φορές και να νιώσουμε πιο περήφανοι και αισιόδοξοι από ποτέ για το μέλλον της Ελληνικής πυγμαχίας.

Είμαι ευτυχισμένος και ιδιαίτερα συγκινημένος για την ποιότητά σας ως αθλητές, για το ήθος σας, τον δυναμισμό, την ομαδικότητα, το πείσμα και το πάθος που δείξατε στους αγώνες εκπροσωπώντας τα Εθνικά μας χρώματα.

Τα γαλανόλευκα γάντια γράφουν Ιστορία και η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας σας υπόσχεται ότι θα στηρίξει κάθε σας προσπάθεια, γιατί για μένα που έχω την ευθύνη αυτής θέλω να ξέρετε ότι είστε η οικογένεια και η μεγάλη μου αγάπη.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους σας, γεμίσατε την καρδιά μας από εθνική υπερηφάνεια και μας χαρίσατε μοναδικές στιγμές. Πολλά Μπράβο και στους προπονητές μας που δούλεψαν σκληρά και μεθοδικά γι’ αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα. Ευχαριστώ ολόψυχα τις οικογένειες σας που είναι πάντα δίπλα μας και «αγκαλιάζουν» κάθε προσπάθειά μας.

Η Ελληνική Πυγμαχία γύρισε σελίδα, η Ιστορία της γράφεται χάρη σε σας με Χρυσά γράμματα. Αυτή είναι η πυγμαχία που μας αξίζει. Σας ευχαριστούμε όλους».

Αναλυτικά, η αποστολή που έλαβε μέρος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων στο Montesilvano, στην Ιταλία:

Παίδων

Σαρηγιαννίδης Κωνσταντίνος 52 κιλά

Μποδιτσόπουλος  Θωμάς 54 κιλά

Πλέας Γεώργιος 57 κιλά

Τόπαλος Βασίλης 60 κιλά

Φωτιάδης Εμμανουήλ 63 κιλά

Καλλέας Παρασκευάς 66 κιλά

Τσεβρενίδης Ελευθέριος 75 κιλά

 Κορασίδων

Τριφύλλη Άννα Μαρία  46 κιλά

Γεωργοπούλου Μαρία 48 κιλά

Γιαννακοπούλου Λαμπρινή 50 κιλά

Κάντζαρη Ιωάννα 52 κιλά

Κούζιλου Παναγιώτα 57 κιλά

Ντασιονάκη Μαρια Ευανθία 63 κιλά

Οι Ομοσπονδιακοί μας Προπονητές που συνόδευσαν την αποστολή στο Montesilvano:

Αρτούρ Μικαελιαν

Πλέας Νικόλαος

Παπουτσάκης Ευάγγελος

apostolh-metallia
korasides
metallia
protathlima-metallia
image
image