Νίκος Τσολερίδης: Όσα θέλεις να μάθεις για τον «Τηλέμαχο» του Σασμού

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Νίκος Τσολερίδης: Όσα θέλεις να μάθεις για τον «Τηλέμαχο» του Σασμού

Φέτος μας συστήθηκε ως «Τηλέμαχος» στη σειρά του Alpha «Σασμός», ωστόσο δεν είναι η πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση. Που έχουμε ξανά δει τον ηθοποιό; Πόσο χρονών είναι; Γνωρίστε τον μέσα από το βιογραφικό του, που αποκλειστικά εξασφάλισε το happytv.gr.

Ο Νίκος Τσολερίδης κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα από τις Συκιές. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης «Ανδρέας Βουτσινάς»«Κινηματογράφος: Ιστορία, Πρακτικές και Βασικές Αρχές Σκηνοθεσίας» στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και «Professional Certificate in Theatrical Play» (Pearson British Assured). Σπούδασε σύγχρονο τραγούδι και μιούζικαλ έχοντας καθηγητή τον Κώστα Βόμβολο, ενώ από την καθηγήτρια Χρύσα Ιωαννίδου διδάχτηκε θεωρεία μουσικής – σολφέζ και πιάνο. Επίσης έχει παρακολουθήσει μαθήματα «Contact improvisation» από τον Κώστα Γεράρδο και σύγχρονο χορό από την Ιωάννα Μήτσικα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια από σπουδαίους ανθρώπους του θεάτρου, όπως ο Άκης Σακελαρίου, ο Σίμος Κακάλας, ο Νίκος Λυγερός, ο Πέτρος Ζηβανός, ο Ταξιάρχης Χάνος και ο Τάσος Ράτζος. Τα τελευταία 15 χρόνια, διδάσκει υποκριτική, θεατρικό παιχνίδι και αυτοσχεδιασμό.

Η πρώτη του εμφάνιση στην τηλεόραση ήταν το 2014 στην σειρά του ΑΝΤ1 «Η εκδρομή» της Στέλλας Βασιλαντωνάκη σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Πανταζούδη. Το 2016 και το 2020 συμμετείχε στον πρώτο και δεύτερο κύκλο αντίστοιχα της σειράς Ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στην ΕΡΤ3 «Άγρια Ελλάδα» σε σκηνοθεσία του Γ. Σκανδαλάρη.

Πηγή: www.happytv.gr