Πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις στη Νέα Σμύρνη!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις στη Νέα Σμύρνη!

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει εκθέσεις, παραστάσεις Καραγκιόζη και τρεις μεγάλες συναυλίες στην κεντρική πλατεία της πόλης γιορτάζει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης την Πρωτομαγιά και την άνοιξη, από τις 3 έως τις 12 Μαΐου.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 3-4 και 5 Μαΐου με το Φεστιβάλ Καραγκιόζη, που συμπληρώνει φέτος δύο δεκαετίες ζωής, με τη φήμη του να έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Νέας Σμύρνης. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική πλατεία με ελεύθερη είσοδο. Στις 6 Μαΐου ξεκινά μια πρωτοποριακή έκθεση street photography, με καμβά τα κάγκελα του Αλσους της πόλης και θέμα «Ματιές στη Νέα Σμύρνη». Ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι

συμμετέχουν αποτυπώνοντας λεπτομέρειες από τη ζωή και την καθημερινότητα της πόλης, τα κτήρια, τα ιστορικά τοπόσημα, τις εκκλησίες, τα πάρκα, τους ανθρώπους.

Στις 8 Μαΐου υποδεχόμαστε την άνοιξη δυναμικά, στην κεντρική πλατεία με τη συναυλία της σπουδαίας ερμηνεύτριας Αννας Βίσση που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τον Δήμο Νέας Σμύρνης και συνεχίζουμε…νεανικά στις 11 Μαΐου με τους Onirama και τον Μύρωνα Στρατή που ξεκινούν την περιοδεία τους από την κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης.

Στις 10 Μαΐου ο Πολιτιστικός Οργανισμός διοργανώνει συναυλία αφιερωμένη στην ιστορική διαδρομή της πόλης, με θέμα Τα Σύμβολα της Σμύρνης, με τον Πασχάλη Τόνιο, συνοδεία ζωντανής ορχήστρας, ενώ στις 12 Μαϊου θα πραγματοποιηθεί το Παραδοσιακό Αντάμωμα με οκτώ συλλόγους της πόλης να παρουσιάζουν μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

Οι εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς στον Δήμο Νέας Σμύρνης οι οποίες έχουν όλες ελεύθερη είσοδο, αποτελούν μια παράδοση χρόνων που έχει εξελιχθεί σε θεσμό, καθιστώντας την πόλη σημείο αναφοράς για όλη την Αττική. Από την κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού, ενώ τα Αφιερώματα σε σημαντικές καλλιτεχνικές προσωπικότητες έχουν αφήσει το στίγμα τους στην πολιτιστική ιστορία του τόπου.

https://www.instagram.com/p/Bw9L182nVHh/

https://www.instagram.com/p/Bw9L3IVnlTn/

https://www.instagram.com/p/Bw9L5Y8HMwQ/

Για περισσότερες πληροφορίες
Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Νέας Σμύρνης
210 9310408 και 2132025922 & 924
www.culturens.org

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=841623926192168&id=100010337048759