Βέφα Αλεξιάδου – Ντίνα Νικολάου: Μια συγκινητική συνάντηση στο Παρίσι

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βέφα Αλεξιάδου – Ντίνα Νικολάου: Μια συγκινητική συνάντηση στο Παρίσι

Για το GOURMAND WORLD SUMMIT Ήταν μία ημέρα γεμάτη από συγκίνηση, δημιουργία και κοσμοπολίτικο αέρα.

Οι σημαντικότεροι chef των πιο πολυβραβευμένων βιβλίων γαστρονομίας ανά τον κόσμο, συναντήθηκαν στο Παρίσι, για το GOURMAND WORLD SUMMIT παραδίδοντας μαθήματα ευ ζην, σε μία μοναδική εκδήλωση, που οργανώθηκε, από την Unesco . Ανάμεσά τους οι Βέφα Αλεξιάδου και Ντίνα Νικολάου, που οι εκδόσεις τους βραβεύτηκαν πολλές φορές από διεθνείς οργανισμούς βιβλίων.

Μέσα σε ένα πολύ συγκινητικό κλίμα εγκαρδιότητας οι δύο γυναίκες συνομίλησαν επί πολύ ώρα, ενώ η Ντίνα Νικολάου προσκάλεσε τη Βέφα Αλεξιάδου στο εστιατορείο Evi Evane, που διατηρεί στο Παρίσι με την αδελφή της Μαρία. Η καταξιωμένη chef δεν έκρυψε την συγκίνησή της, βλέποντας τη Βέφα Αλεξιάδου, με την οποία γνωρίζονται πολλά χρόνια, αφού η Ντίνα Νικολάου υπήρξε αγαπημένη φίλη της κόρης της Αλεξίας. Τις δύο Ελληνίδες ένωσε, o ιδρυτής και πρόεδρος του GOURMAND WORLD COOKBOOK AWARDS παγκόσμιων βιβλίων γαστρονομίας Edouard Cointreau. Ο ίδιος, άλλωστε, δεν έχει κρύψει τη λατρεία του για την ελληνική κουζίνα αλλά και τις δύο σημαντικές κυρίες της γαστρονομίας.

«Ευχαριστούμε αγαπημένη μας Βέφα Αλεξιάδου, που μας τίμησες. Ήρθες στο Παρίσι και δοκίμασες την κουζίνα του “Εvi Εvane”. Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια. Είναι σημαντικά! Μόνο σεβασμός σε αγωνίστριες σαν εσάς κυρία Βέφα Αλεξιάδου που ταξιδέψατε την Ελληνική κουζίνα παντού και ανοίξατε το δρόμο για τη τηλεοπτική μαγειρική σε όλους εμάς. Σεβασμός και ευγνωμοσύνη μόνο» έγραψε έπειτα από την συνάντησή τους στο προσωπικό της προφίλ στο Instagram η Ντίνα Νικολάου, τιμώντας τη γυναίκα που έμαθε στο κοινό πολλά γευστικά μυστικά της ελληνικής κουζίνας.